Stránky

čtvrtek 16. července 2020

Rok Draka - Prolog

Zdravím od někud úplně pryč, rozhodla jsem se obětovat trochu svých dat, abych sem hodila prolog k mému dlouho připravovanému výtvoru.

Lidé si tak rádi hrají s přírodou. Rádi upravují, přidávají a berou, mění. Přináší zpět vymřelé, zabíjejí živé. Hrají si s tím, co mají.

Jednou však došlo na chvíli, kdy už jim ani to nestačilo. To, co měli, nebylo dost. Chtěli něco nového, novou bytost. Novou figurku do své hry. Někoho, kdo by přinesl radost a taky spoustu peněz.

A tak se vrhli do práce. Vědci z desítek zemí světa se spojili a začali vytvářet tvora, jaký se ještě na Zemi neukázal a přesto by byl lidem blízký. Tvora, po kterém touží nespočet dětí a také spousta dospělých. Vytvořili mazlíčka, který chytrostí předehnal i psa. Který neměl srst, takže alergie nebyly problém. Který byl ztělesněním bájů, pověstí a tajemných příběhů. Z DNA různých ještěrů a ptáků vytvořili bytosti všemi tak vytoužené. Vytvořili draky.

Začali jen s dvaceti, které dali otestovat dobrovolníkům. Ti si mazlíčky nemohli vynachválit, takže brzy začal prodej i mezi obyčejné lidi. Draci se stali běžnějšími, než třeba psi, nebo kočky. Lidé je milovali pro jejich tajemnost i inteligenci.

Ale ta se zároveň ukázala být trnem v patě celého plánu. Draci byli chytřejší, než lidé čekali. Začali si všímat, že spousta zvířat nežije s lidmi po boku a místo toho svobodně 
běhají po světě. Také zatoužili po životě bez vodítek a obojků a bez nekonečných povelů, které je lidé naučili poslouchat. A tak se jednoho dne rozhodli utéct.
Trvalo dlouho, než se všichni dostali pryč, ale vytoužená svoboda byla sladká jako letní ovoce. 

Osvobození draci se pomalu začali učit lovit, bojovat a žít tak, jak ještě nikdy neměli možnost. Brzy si všimli, že život ve skupinách je pro ně snazší a tak začali formovat kolonie, někdy i o padesáti členech. Sídlili v lesích u skal i v horách. Většinou je vedl pár, kterým se říkalo alfy (to převzali od lidí, kteří tak často říkali vlkům). Kolonie si vytvořily stabilní hierarchii, jistý typ vlastní řeči a později se u nich objevily i telepatické schopnosti, kterých využívali zejména během lovu.

Stále s lidmi museli bojovat o území, ale jejich životy se po několika generacích konečně ustálily. 

Jedna z věcí, na které si kolonie hodně zakládaly, byla znamení zvěrokruhu, která také převzali od lidí. Tradiční i čínský zvěrokruh se staly nedílnou součástí dračí kultury. Rok draka byl pochopitelně tím nejvýznamnějším. A přesně během něj začíná tento příběh.

Žádné komentáře:

Okomentovat