Stránky

úterý 29. ledna 2019

Jednorožčí podkova - Druhy koní

Vážení přátelé, poslední článek k Jednorožčí podkově je oficiálně hotový! Napadlo mě tohle udělat kvůli lepší orientaci v příběhu (v tomhle seznamu nejsou zahrnutí kříženci, takže ani alicorni). A teď trochu k ostatním článkům. Dřív jsem psala, že další ještě budu dodělávat Kami Potterovou a Islandské dobrodružství. Ale trochu jsem si to rozmyslela. Islandské dobrodružství dokončeno nebude, protože mě to popravdě moc nebaví a příběhová linie, kterou jsem měla připravenou je trochu zmatená. Co se týče Kami Potterové, bude jen první kniha. Stejně jako u Islandského dobrodružství mě to už prostě moc nebaví, ale už jsme skoro na konci, takže to dopíšu. Navíc ten příběh moc taky nedává smysl. Mám připravené jiné fanfikce a jiné příběhy, na které se osobně šíleně těším, takže bych se k nim ráda co nejřív dostala.

 
Pegasové jsou okřídlení koně, kteří žijí na ostrově Eyjanu v zemi zvané Diadorn (nebo v případě vraníků v Rubyronu) na Pegasí skále. Pegasí hříbata neumí létat, musí být na skálu vynesena a zase snesena dolů. Až jako dospívající jsou schopní létat. Typickou barvou srsti je bílá nebo černá, zatímco hříva může mít v podstatě jakoukoliv barvu.


Jednorožci jsou koně se zaltým rohem na čele, který má magické schopnosti. Stejně, jako pegasové žijí v na Eyjanu v Diadornu nebo Rubyronu, v Diadornu stádo jednorožců sídlí na Démantové louce. Vraníci lépe ovládají černou a bojovou magii. Stejně, jako u pegasů je typickou barvou srsti bílá nebo černá, barva hřívy může být v podstatě jakákoliv.
 

Divocí koně žijí na Eyjanu v Diadornu (na Zeleném palouku) nebo v Rubyronu. Nemají žádné magické schopnosti. Narozdíl od jednorožců a pegasů mohou mít různé barvy srsti, nejen bílou nebo černou, ale jejich hříva ani ocas nemohou mít barvy, jaké koně obvykle nemívají (modrou, žlutou, červenou, zelenou apod.).


Vodní koně žijí většinou v jezeře - Stříbrném nebo Křišťálovém, ale dokážou se dostat i do řek nebo oceánů. Mohou dýchat pod vodou i na souši, ale na souši se nemohou dlouho zdržovat, protože jim vysychají šupiny na ocase. Jejich srst může mít bílou nebo černou barvu, zatímco ocas a hříva může mít jakoukoliv barvu (stejně, jako u pegasů a jednorožců).
 

Květinoví koně žijí v Diadornu na Květinovém palouku. Na jejich hřívách a ocasech rostou různé květiny a to během všech ročních období. Jejich srst má většinou hnědou barvu.
 

Snorsové žijí v Diadornu. Jsou zvláštní kombinací koní a plazů. Díky tvaru svých kopyt si mohou hrabat nory. Jsou až dvakrát menší, než obyčejní koně. Jejich srst je většinou šedozelená.
 

Zimní koně žijí na ostrově Eyjanu ve Frostnowu. Protože Frostsnow je země věčné zimy, proto mají zimní koně hustší srst, aby neumrzli. Charakteristická pro ně je vločka pod okem, která mívá stejnou barvu, jako hříva daného koně. Ta mívá většinou studené barvy, ale najdou se i výjimky.


Letní koně žijí na Eyjanu v Summershinu. Jsou přizpůsobeni velkému teplu, takže jejich srst je o něco slabší než u obyčejných koní. Pro letní koně je typická tříbarevná hříva (většinou teplé barvy) a na boku sluníčko, které má jednu z barev na hřívě.


Poníci žijí společně s letními koňmi na Summershineské louce. Jsou podobně velcí jako snorsové (dvakrát menší, než normální koně). Jinak pro ně platí totéž, co pro divoké koně.
 

Koně lásky žijí na ostrově jménem Elska. Jsou veselí, přátelští a nekonfliktní. Jejich ocasy jsou podobné lvím. Typická barva je jasná růžová pro klisny (nalevo) a našedle růžová pro hřebce (napravo).
 

Duhoví koně jsou zvláštní druh koní, který žije na ostrově Arco-Íris. Jejich životy závisí na duhové vodě z Duhového jezera na jejich ostrově. Musí ji pravidelně pít, protože jejich hříva postupem času ztrácí barvu a když zcela vybledne, zemřou. Duhová voda jim ale opět hřívu vybarví.
 

Víly žijí společně s duhovými koňmi na Arco-Íris. Narozdíl od nich nejsou ale závislé na duhové vodě, nepijí ji. Jsou malinké, ještě menší než poníci nebo snorsové, daly by se velikostně přirovnat k veverkám. Mají motýlí křídla a tykadélka.
Jejich malá magická schopnost je to, že dokážou pozřít jakýkoliv materiál, aniž by jim to ublížilo (pokud není jednovatý). Zároveň dokážou sníst více jak trojnásobek své váhy.
 
 
Duchové jsou děsivě vyhlížející stvoření z ostrova Třínohého krále. Vznášejí se nad zemí a jsou šedí (průhlední). Jejich oči bíle září. Nejsou ale duchy, jak je známe, nejsou to duše zemřelých koní. Už se jako duchové rodí. Živí se tak, že vysávají energii z rostlin nebo zvířat. Někteří kvůli vládě Třínohého krále přestali vysávat energii koní, ale jiní stále pokračují.

Žádné komentáře:

Okomentovat