Stránky

neděle 21. února 2021

O veverkách a tygrech - Prolog

 Stromový klan

Velitelka:

Popelavá hvězda - silná a rychlá, popelavě šedá kočka s šedýma očima

Zástupkyně velitelky:

Mlžná stopa - rychlá a sebevědomá, tmavě šedá kočka s jantarovýma očima (Partner: Veverčí krok)

Léčitel:

Líný dech - světle hnědý mourovatý kocour s hnědýma očima.

Válečníci:

Veverčí krok - tmavě zrzavý, od pohledu nemotorný kocour s pronikavě zelenýma očima a bílým čumáčkem (Partnerka: Mlžná stopa)

Liškoočka - zrzavá kočka s bílou náprsenkou (sestra Veverčího kroku)

Noční chodec - štíhlý černý kocour s natrženým uchem

Tygří zub - silný, tmavě hnědě mourovaný kocour s jantarovýma očima (Partnerka: Oříšková noha)

Oříšková noha - hnědo-bíle strakatá přátelská kočka se zelenýma očima (Partner: Tygří zub)

Rezavá noha - zrzavá kočka s bílýma nohama a náprsenkou

Hbitý kožich - zrzavý kocour s bílou náprsenkou (bratr Rezavé nohy)

Modrokřídlá - štíhlá modrošedá kočka s modrýma očima

Růžové pírko - zrzavo-růžová kočka s dlouhou jemnou srstí


"Stromový klane! Období nového listí se blíží! Zanedlouho se budeme opět schopni postavit na vlastní nohy!" Popelavá hvězda, velitelka Stromového klanu, stála na tlusté větvi vzrostlého buku a mluvila ke členům svého klanu. Měli toho hodně za sebou. Ještě minulé období nového listí bývala Popelavá hvězda čerstvou válečnicí. Dokončila svůj výcvik, když všechen sníh roztál. Avšak následující rok byl krutý. Kořisti bylo celý rok málo a dvounožci si začali brát velké části jejich území pro sebe.

Období zeleného listí si vyžádalo životy tří zástupců velitelky a nakonec i zbývajících pět životů velitelky samotné. Z Popelavé bouře se stala Popelavá hvězda začátkem období padajícího listí. Jejím zástupcem se stal její bratr, Ohnivý skok. Ani on se však konce bezlistí nedožil.

Klan se musel mnohokrát stěhovat. Z každého domova je vyhnal hlad nebo strach. Ale teď to konečně vypadalo slibně. Jejich nový tábor sice nebyl tolik vzdálený od dvounožců, ale bylo tam dost kořisti a nikde v okolí nebyly cítit lišky ani jezevci. A tak se tam Stromový klan rozhodl zůstat.

Kočky vzrušeně zašvihaly ocasy. Spousta z nich byla při nástupu Popelavé hvězdy ještě učedníky. Dokonce i nynější zástupkyně, Mlhavá stopa. Ale teď z nich byli hotoví válečníci a všichni byli připraveni bojovat za svůj klan do poslední chvíle. Čas Stromového klanu nastal.


Žádné komentáře:

Okomentovat